Meer weten over het project?

Zeldzame vogel gespot tijdens natuurfestival!

Konijnuil030407A
Soms heb je geluk. En soms heb je dubbel geluk. Niet alleen de weergoden, maar eigenlijk alle Goden keken gisteren gunstig neer op Deze Stadje tijdens het jaarlijkse natuurfestival! Het was namelijk niet alleen prachtig weer tijdens het festival, maar U (bedacht door Crafty), één van de nieuwe inwoners van Deze Stadje, heeft ook nog eens een zeldzaam konijnuiltje gespot.

En het natuurfestival was al zo goed begonnen. Zoals ieder jaar vertrok er een hele stoet aan inwoners van Deze Stadje naar de open plek in het bos, waar allerlei merkwaardige stenen beelden staan opgesteld in een cirkel. Iedereen had kleurige bloemenkransen mee, om iets daar een laatste eer te bewijzen. Waarom we dat elk jaar doen weet niet niemand meer, en bovendien is het niet eens duidelijk wie al die beelden heeft neergezet, maar het kan geen kwaad en bovendien is de tocht ernaar toe net zo belangrijk als de bestemming. Ook gisteren werden er onderweg weer driftig paddenstoelen, bloemen en vlinders geplukt. Het is een belangrijk onderdeel van het natuurfestival: daarmee laten we zien dat we afhankelijk zijn van de natuur, maar ook dat we de natuur in bedwang hebben.

Awesome!

Zoals altijd werd er op de open plek een korte ceremonie gehouden. De gebruikelijke minuut stilte werd echter verbroken door U (bedacht door Crafty), die een bijzondere ontdekking deed. Op één van de stenen, spotte zij namelijk, een konijnuiltje. Deze zeldzame en sierlijke vogelsoort is al in jaren niet meer gezien in Deze Stadje, en er werd altijd van uitgegaan dat het beestje uitgestorven was in deze regio.

‘Awesome, een uiltje!’, riep U (bedacht door Crafty) uit, en ze lachte haar stralende paardentanden bloot. De uil schrok zo van de commotie dat hij gelijk de vleugels nam, en ondanks een uitgebreide speurtocht in de bossen en het dorp is het dier niet meer teruggevonden. De uil werd voor het laatst gesignaleerd bij het cultureel centrum, maar verdween daarna definitief uit het zicht. Het is dus niet helemaal duidelijk of de vogel nog onder ons is, maar het is eigenlijk al heel bijzonder dat we een konijnuiltje hebben gezien in deze streken. Gek genoeg gebeurde het de vorige keer ook al tijdens het natuurfestival…zou het iets te maken hebben met hun paargedrag?

23 seconden

De rest van de dag verliep gemoedelijk en feestelijk. Alleen B (van het Toeristisch Bureau) leek nogal uit z’n hum te zijn. Hij praatte lang niet veel als normaal, en was al snel weer weg. Misschien was hij van streek omdat de minuut stilte maar 23 seconden duurde? We weten allemaal hoe belangrijk deze ceremonie voor hem is….ach ja, volgend jaar weer beter, B (van het Toeristisch Bureau)!

archief

nep-reclame nep-reclame nep-reclame nep-reclame