Meer weten over het project?

Over Deze Stadje

Je zult het me vragen.
Je zult me vragen iets te vertellen over Deze Stadje. Dus ik zal het je vertellen.
Maar wat moet ik je zeggen? Laat ik beginnen met de feiten. Dit zijn de feiten: Deze Stadje is een dorpje aan een meer. Een dorpje aan een groot meer, tussen uitgestrekte bossen. Een dorpje waar mensen wonen. Mensen die wonen, en werken, en ontspannen, en verliefd worden, en liegen, en naar school gaan, en bospaddenstoelenplukfestivals organiseren. Deze Stadje is niet groot. Het is een plek van bijna niets.

Deze Stadje is een uitzonderlijk normaal dorp.

Want voordat je denkt wat je waarschijnlijk gaat denken: nee. Deze Stadje is geen onbetekenend gat aan het einde van de wereld. Dit is een dorpje dat gewoon bestaat zoals veel andere dorpjes bestaan, midden in het universum. Hier wordt gewoon geleefd en gewerkt. Op maandagen brengen vrachtwagens uit de stad voorraden mee voor de rest van de week. Wat ze weer mee terug nemen, is eersteklas pulp, van de bomen uit de heuvels rondom Deze Stadje. Van die pulp worden belangrijke producten gemaakt. De beste en meest kleurvaste ansichtkaarten uit de regio vinden hun oorsprong in ons dorp. Deze Stadje is geen afgebladderd modderbad voor boerenpummels. Goed, er zijn hier wel een paar boerenpummels, maar we hebben ook artsen, verzekeringsagenten en uitvaartondernemers, echte mensen met smaak en compassie. Veel van hen zijn ooit hierheen gekomen om dezelfde reden als jij, als toerist, als gast. Maar er is iets in dit dorp dat maakt dat je wilt blijven. Misschien is het de schone lucht. Het zou ook het spectaculaire uitzicht over het meer kunnen zijn, vanaf onze monumentale pier. Op heldere avonden kun je zelfs de lichten aan de overkant zien.

Luister, het maakt niet uit wie je bent. Deze Stadje is een perfecte bestemming voor elke soort reiziger, van rustzoeker tot wildebras. Je kunt op elk moment naar Deze Stadje toe, en je bent altijd vrij om te gaan. Het is ook niet moeilijk om hier te komen: er glooit een gloednieuwe asfaltweg dwars door de bossen. Het is een prachtige rit van ergens anders naar Deze Stadje, langs het meer dat oneindig lijkt te zijn, het zonlicht gebroken door de bladeren. En als je hier dan bent, is er altijd genoeg te beleven. Er is hier een cultureel centrum met alle faciliteiten die je gewend bent. Ben je meer een filmliefhebber? In onze bioscoop vindt je comfortabele stoelen en uitstekende popcorn. En als je zelfs daarna nog honger hebt zijn er genoeg plekken in Deze Stadje om je eetlust te stillen, van de biologische producten in de bistro, tot een stevige en lokale maaltijd in het hotelrestaurant. In de hoofdstraat vind je een keur aan winkels en boetiekjes met voor ieder wat wils. Je zult hier zeker een leuk souvenir op de kop kunnen tikken, voor je geliefde, je familie, of wie je ook hebt achtergelaten!

Dus kom. Kom hierheen.

Ik nodig je uit om Deze Stadje te komen ontdekken. Je kunt hier dagenlang dwalen door oeroude bossen, langs sporen van verloren beschavingen. Maar de grootste schat van Deze Stadje, is zonder twijfel haar inwoners. Ik woon hier al een tijdje, en ik kan met zekerheid zeggen dat ik nooit vriendelijkere mensen ben tegengekomen. Wanneer zij je ontmoeten, zullen ze je direct accepteren als één van hen.

Ze zeggen dat de stichter van Deze Stadje hier ooit zijn stok in het strand stak, en riep: ‘Een grootse nederzetting zal hier ontstaan’. En hoewel Deze Stadje altijd klein is gebleven in formaat, is het een dorp met een groot hart.

Je zult hier niets tekortkomen, zolang je hier bent.

B (van het Toeristisch Bureau)

archief

nep-reclame nep-reclame nep-reclame nep-reclame