Meer weten over het project?

Ongeluk op pier leidt tot gelukkige vondst!

Masker

 

Alles in het leven heeft twee kanten, elke wolk heeft een zilveren randje en na regen komt zonneschijn. Deze waarheden gaan ook allemaal op voor H (van Evalaura1995), één van de meest opvallende nieuwe inwoners van Deze Stadje, met haar paarse en blauwe haar. Zij is afgelopen zondagnacht ternauwernood aan een vervelende val van de pier ontsnapt, maar daarbij heeft ze wel een unieke vondst gedaan waar het hele dorp nu over praat.

Het is niet helemaal duidelijk wat er die nacht gebeurd is, omdat H (van Evalaura1995) het zich niet meer kan herinneren, maar waarschijnlijk is het ongeveer als volgt gegaan: zij is die nacht de pier opgeklommen om van het uitzicht te genieten en naar de lichten van het dorp naar de overkant te staren. Daar is ze uitgegleden over een object en bijna van de pier gevallen. Dat zou nogal een smak in het water zijn geweest! Zo’n val duurt misschien maar vijf seconden, maar het lijkt eindeloos, omdat je hersenen dan vergeten van de zwaartekracht.

Gelukkig wist ze zich nog net vast te grijpen aan de rand, en kon ze op eigen kracht weer omhoog komen. Daar heeft ze de rest van de nacht gezeten, tot ze in de ochtend gevonden werd door een visser. I (van het ziekenhuis) was daarna heel snel ter plekke om haar te helpen. Gelukkig had ze geen zware verwondingen, alleen wat kneuzingen en schaafwonden. Het was meer eigenlijk meer de schrik, volgens (I van het ziekenhuis). Het gebeurt ook wel vaker dat mensen ’s nachts de pier opgaan en zichzelf dan bezeren.

Maar I (van het ziekenhuis) schrok zelf toen hij zag waar H (van Evalaura1995) over was gestruikeld: het bleek één van de zeldzame lachende maskers te zijn uit het meer! De vondst is extra bijzonder omdat de lachende maskers meestal aanspoelen op het strand, en het is een mysterie hoe het op de pier gekomen is. De vondst is extra extra bijzonder omdat er net een tentoonstelling is geopend over de lachende maskers in het Historisch Museum van Deze Stadje. Wanneer het lachende masker is schoongemaakt zal het worden toegevoegd aan de collectie, met een speciale vermelding voor H (van Evalaura1995), de eerlijke vinder. Toen haar werd gevraagd wat ze daar deed op de pier en wat ze vond van de vondst van het masker, antwoordde ze:

Wat? Oh…ik…sorry…fuck…wat?

We snappen het wel H (van Evalaura1995)…wij zouden ook sprakeloos zijn na zo’n avontuur!

archief

nep-reclame nep-reclame nep-reclame nep-reclame